Bejo Zaden Bv.

Bejo Zaden Bv. Sınır Tanımayan Bir Hikaye,

Kaliteyi garanti eden bir isim, Bejo

  • Bejo, doğa ile çalışma demektir. Farklı zamanlarda. Farklı yerlerde. Güneşin doğuşunda. Güneşin batışında. Sağanak yağmurda. Aşırı rüzgarda. Yakıcı güneşte. Dünyanın neresinde olursa olsun: her yerde bilim ve kalite için o sınırsız tutku.Bejo, 24 saat uğraş demektir. Saat dilimleri üzerinde hareket demektir: Guetamala, Polonya, Hindistan, Fransa, Çin, Güney Afrika, ve Amerika. Hepsinin iklimi farklı, hepsinin kültürü farklı. Bejo’nun hikayesi işte bu. 100 yıl içinde dev bir dünya şirketi haline gelen bir Hollanda firması.
  • Bejo, açık havada yetişen en lezzetli sebzeler için tohum üretmektedir. Profesyonel üreticilerin koştuğu şartları yerine getiren sebzeler için. Hepimizin bildiği pırasa, lahana, domates, havuç, soğan, kırmızı marul, daha nice sebzeler için.
  • Bejo, işte bu sebzelerin başlangıcı. Açık hava için hibrit sebze tohumu. Gıda zinciri için ek bir değer. Hibrit’in sözcük manası ‘melezleştirme’dir. İki umut verici yaşlı bitkinin melezleştirilmesiyle her ikisinin arzulanan genlerinden oluşan bir tür ortaya çıkmakta. Böylece yeni nesiller, yeni türler oluşmakta.
  • Yetiştirme şekli her şeyin temeli. Bu süreç içinde teknoloji ve bilim doğaya bir parça yardımcı olsa da, doğa son derece önemli bir role sahip.
  • Bilgi – Her şeyin başı bilgidir. Müşterilerimizin arzularına iyi kulak verdiğimiz gibi, kendimiz de sorular yöneltiyoruz. 10 yıl sonra acaba hangi karnabaharı yiyeceğiz? Hastalıklara ve haşerelere dayanıklı türleri nasıl yetiştirebiliriz? Bejo yeniliklere büyük önem verip, edindiği bilgileri müşterileri ile paylaşmaktadır. Böylece dünyanın neresinde olursa olsun birlikte en iyi ürünleri yetiştirme olanağını buluyoruz. Bunu da itina ve özveriyle yapıyoruz, ta ilk günden beri.
  • Bejo’nun temeli geçen asrın 60’lı yıllarında iki aile şirketinin işbirliği yapmasıyla atıldı. Amaç, yeni yetiştirme tekniklerine birlikte yatırım yapabilmekti. Bejo 70’li yıllarda oluşarak, dünyanın dört bir yanında onlarca firmayı çatısı altında barından bir şirket haline geldi. Yüzlerce çalışanı var. Ancak halen bir aile şirketi.
  • Bejo , tohumda kalitenin adı…Tohum üretimi doğal bir süreçtir. Örneğin sinekler ve arılar melezleşmenin gerçekleşmesini sağlar.
  • Yeni bir türü yaratmak için, insanın önemli bir karakteri olan sabır gerekiyor.
  • En nitelikli özeliklere sahip bir türü yetiştirmek, çok sabır, bakım ve özen istiyor. Aynı tür sürekli test edilip değerlendiriliyor. Defalarca. Yıllar süren bir süreç bu.
  • Bejo tüm dünyada aktif. Çeşitli iklim bölgelerindeki firmalarıyla, deney ve üretim sahalarıyla faaliyet gösteriyor. Tohumlar en uygun iklim şartları altında geliştirilip, üretiliyor. Çeşitli pazarlar ve amaç gruplarına hitap eden eşsiz nitelikli türler yetiştiriliyor. Bu da uzmanlık alanındaki yatırımların yanında bilgi ve zaman gerektiriyor. Tüm dünyada. Tüm yıl boyunca.
  • İste Bejo-türleri böyle geliştirilip, üretiliyor. …Ama henüz işimiz bitmiş değil. Hiç de değil. Zira tohumun temizlenmesi, işlenmesi, paketlenmesi ve çok sıkı bir kalite kontrolünden geçmesi gerekiyor. Bejo adını layık kaliteye sahip olabilmesi için.
  • Filizlenme, saflık, nem oranı, ağırlık ve sağlık konusunda kalite kontrolü yapılıyor. Tüm bu unsurların yasal değerlere uygun olması gerekir. Ama Bajo bu değerlerin daha da üzerinde bir kalite istiyor.
  • Tohum üretiliyor, sonra temizleniyor, işleniyor, paketleniyor. bu arada da sürekli kontrolden geçiriliyor. … Üretilen tüm tohumların sadece yarısı Bejo tohumu adı almaya layık görülüyor. Ekilmeye hazır tohumlar.
  • Tüm uğraşımız işte bunun için. En lezzetli sebzelerin tohumunu yetiştirmek. Bejo da bu işin temelini oluşturuyor. Hem günümüzde hem de yarınlarda.
  • Biz daima müşterilerimizin yanındayız. En kaliteli ürünleri yetiştiriyoruz. Her an ve dünyanın her yerinde.

ARA